Wednesday, August 21, 2013

Syor peminjam PTPTN dirujuk CCRIS ditolakKabinet tolak syor peminjam PTPTN dirujuk CCRIS

PUTRAJAYA: Kabinet sebentar tadi memutuskan wah Maklumat Rujukan Kredit Pusat (CCRIS). 

Keputusan itu dibuat mesyuarat Kabinet yang dipengerusikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di sini. 

"Baru selesai mesyuarat Jemaah Menteri. Alhamdulillah, PTPTN tidak akan meneruskan cadangan untuk menyenaraikan peminjam dibawah CCRIS. 

"Terima kasih pada Perdana Menteri dan Menteri-menteri Pendidikan kerana mendengar suara-suara orang muda," katanya menerusi akuan Twitternya, sebentar tadi. 

Menteri Pendidikan II, Datuk Seri Idris Jusoh baru-baru ini mengumumkan peminjam PTPTN yang ingkar membayar pinjaman disenarai dalam CCRIS berkuat kuasa bulan ini.

3 comments:

 1. Assalamualaikum cikgu....Salam ziarah dari SewBerry ALTIRAA http://sewberry.blogspot.com/2013/01/beg-ringkasan-guru.html

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum,

  saya mencuba setup satu laman sesawang PPSMM (Pengajaran dan Pembelajaran Sains Matematik dalam bahasa Malaysia) untuk pelajar-pelajar dan guru-guru, bersoal jawab berkenaan sains dan matematik dalam bahasa Malaysia. Tujuan saya nak lihat dan mungkin membuktikan penggunaan bahasa Malaysia dalam sains dan matematik bukan satu ketinggalan.
  Saya cuma berpendapat sampai bila kita nak terus katakan "belajar sains matematik dalam bahasa Malaysia tidak menjadikan kita keterbelakang" tanpa membuktikan.
  Oleh sebab itu, saya berharap dapatlah disebarkan dalam kalangan pelajar2 tentang kewujudan laman sesawang begini.

  Sekian, semoga kita berjaya membuktikan.

  PPSMM
  http://ppsmm.fajarhac.com
  --
  fajarhac

  ReplyDelete
 3. this article is really good and I will follow your post

  ReplyDelete

Nota Terkini